top of page

Varför gå till en massör ? 


En massör går man till med olika slags muskelproblem.

 

De vanligaste orsakerna till värk är just muskelrelaterade, och den smärtan går ofta att behandla med just massageterapeutiska metoder.


Vid tex monotont arbete, felaktig arbetsställning el hård fysisk träning, spänns musklerna för mycket och blir hårda och stela. 

Det är muskelcellerna, som bla påverkas av stress, som reglerar muskelstelheten i kroppen.

Vid ökad stelhet blir blodgenomströmningen till musklerna sämre, syrebrist uppstår och muskeln börjar arbeta utan syre. Detta leder till en ansamling mjölksyreprodukter, ökning av smärtkänslighet och ökad retning av nervcellerna som styr muskelcellerna. Smärta uppstår.

De besvär som med tiden visar sig är av varierande karaktär.

 

Allt från allmän trötthetskänsla och irritation till brännande, stickande el molande smärta av alla styrkor på skalan. Du kan även uppleva krypningar, stelhet och rörelsinskränkningar som växlar i uttryck från en dag till en annan.


Eftersom traditionell medicinsk behandling med vila och smärtstillande medel ofta är otillräckligt, landar de flesta här med diagnosen förslitningar och "inte så mycket att göra åt" 

Hoppet är naturligtvis inte ute för det!


Lider du av tex av huvudvärk, ischias, kontorsnacke etc. kan en massör ofta hjälpa till att lindra smärtan. Du uppnår en skön avslappning och ett välmående i hela kroppen.


Tack för att du tittar in på min sida!

Välkommen att boka : Bokadirekt

bottom of page